Innovatietraject RIBW Alliantie

Kennisdelen en ontwikkelen is belangrijk, zeker in de zorg. RIBW Alliantie ziet het faciliteren hiervan als een van haar kerntaken.
Daarom heeft de RIBW Alliantie een aantal specialisten aangetrokken. Dit Aanjaagteam Innovatie brengt de innovaties bij de leden in kaart en ontwikkelt een model waarin leden elkaars innovatieve projecten leren kennen, maar ook nieuwe innovaties samen kunnen gaan ontwikkelen.

Innoveren is van elkaar leren

Belangrijk onderdeel van dit project is de communicatie. Samen met het Aanjaagteam Innovatie hebben wij een communicatietraject ontwikkeld met een eigen identiteit: Scratch. Hiermee wil de Alliantie laten zien welke innovaties er gaande zijn bij haar leden, zodat ze van elkaar kunnen leren.

Het traject is een mix van traditionele en moderne media. We zijn begonnen met een prachtige tabbloid die innovaties laat zien maar ook een brug slaat naar de toekomst. De follow up zit in live-ontmoetingen, SmartLabs, die digitaal worden ondersteund.
 
De Scratch-huisstijl, bladconcept en website zijn door ons ontwikkeld in samenwerking met bureau Kompaan, lid van het Ketelhuis Apeldoorn.

 
scratch-2