Webstrategie Verdus (NWO) en live-kennissites

Interactieve webstrategie, projectmanagement en live kennisdelen en congresverslaglegging voor NWO-programma Verdus

Hoe zag de opdracht er uit?

Naast de corporate site van Verbinden van Duurzame Steden (VerDuS) voerde Contactum ook het (web)projectmanagement uit van de zes programma’s die verbonden zijn aan dit onderzoeksthema. Deze programma’s hebben elk weer projecten die op een interactieve manier moesten gaan (samen)werken. Ook hieraan gaf Contactum invulling.

We kozen in de uitvoering voor een slim beheer van al deze sites. Om contentbeheer tot een minimum te beperken en overzichtelijk te houden, putten de websites uit één database. Nieuwsberichten, evenementen en andere zaken die de projecten met elkaar delen, hoeven slechts één keer online worden gezet. Dit scheelt in de praktijk veel tijd.


Kennisdelen

Op projectniveau maken de projectdeelnemers de content zelf. In principe is het gehele project online te volgen. Zo is voor kennisvragers en -aanbieder een ontmoetingsplaats geboren.

Geplaatste content op een projectsite kan desgewenst ‘doorpromoveren’ naar de bovenliggende programmasite.  Verder kunnen de projectensites elkaar ‘volgen’. Gebeurt er op de ene site iets dat interessant is voor een andere, dan kan de bezoeker dat (bericht) op beide sites zien.

Het congres dat Verdus organiseerde in 2012 werd live verslagen via een LinkRoom event-site. Deze site werd ook gebruikt voor de verslaglegging van het congres in 2014.

 
Verdus plaatje